Бетис купи фудбалер на Барселона, па веднаш го продаде пет пати поскапо!

Шпанската екипа Бетис го откупи договорот на Чади Риад од Барселона за три милиони евра, но веднаш му договори продажба за пет пат повеќе пари.

Бетис на 23 мај го купи Риад за „само“ три милиони евра, а потоа го продаде 20-годишниот стопер за 15 милиони евра во Кристал Палас.

Риад пристигна во Каталонија во 2019 година како младо момче, а потоа играше за Барселона Б и беше на неколку позајмици.