Пикси ќе биде селектор на Србија до 2026 година!

Фудбалската федерација на Србија и Драган Стојковиќ - Пикси се договорија за продолжување на соработката за уште две дополнителни години.

Актуелниот договор на Пикси завршуваше со крајот на настапот на Србија на Европското првенство, но тој е продолжен до 2026 година.

Тоа значи дека доколку Србија се пласира на Мундијалот во САД, Мексико и Канада, Пикси ќе ја води селекцијата.