Најдобриот светски тенисер, Србинот Новак Ѓоковиќ доби досега невиден потррет и тоа преку цел земјен тениски терен, откако архитектот и учичниот уметник со македонско потекло, Андреј Јосифoвски, познат како „пијанист“ го исцрта ликот на Ноле на терен на Бежаниска коса на 264 квадратни метри.

Како изгледаше цртањето погледнете во видеото, а Јосифовски го нацрта ликот преку цел тениски терен, долг 24 метри, а широк 11 метри. И сето ова делува фасцинантно.