Страшна сцена во Кицбил: Швајцарец падна на глава при брзина од 146,7 км/ч (ВИДЕО)

Швајцарецот Урс Кринбил доживеа страшен пад на денешниот спуст на опасната патека во Кицбил и ги исплаши присутните покрај патеката.

Скијачот немаше проблеми до самиот крај на патеката, кога при брзина од 146,7 км/ч Швајцарецот лошо го процени последниот скок и загуби рамнотежа, по што падна директно на глава.

Тој останал да лежи на патеката, по што реагираше медицинската екипа и трката беше прекината, а скијачот со хеликоптер беше итно пренесен во болница.

Според првите информации, Кринбил не можел да зборува, но наводно потоа се осветил и сега го очекува рехабилитација.