„Хрвати ме гаѓаа со портокали и ме нарекуваа мајмунка“

Американската тенисерка Коко Гоф во моментов е на третата позиција на ВТА-листата, а неодамна даде интервју во кое опиша негативни искуства со хрватски навивачи.

Гоф откри дека на 12-годишна возраст учествувала на турнир во Франција, каде што била навредувана од хрватски навивачи.

„На трибините имаше хрватски навивачи кои ме гаѓаа со портокали и ме нарекуваа мајмунка. Цела ноќ плачев, не можев да се смирам. Не им се лутам, но тоа имаше големо влијание врз мене“, кажа Гоф.