Херојот Марко за седум часа го преплива Охридското езеро (ВИДЕО)

Малиот Марко Пејчиновски стана познат пред три години, кога на само 12 години го преплива Охридското езеро и покрај тоа што имаше здравствени проблеми, односно некроза на нога, а сега тој успеа по вторпат да преплива 30 километри од Охрид до Свети Наум, и тоа во чест на празникот Свети Наум Охридски.

Херојот Марко тргна во седум часот од градското пристаниште во Охрид, а во Свети Наум стигна по седум часа, 14 минути и 50 секунди пливање и така стигна до уште еден голем подвиг.

Марко пред неколку години го преплива Охридското езеро, но во обратна насока за празникот Св. Богородица.