Македонските кик-боксери во Јагодина, најмасовни досега

Денеска во Јагодина се одржува меѓународниот турнир „Балкан Бест Фајтер“ на кој ќе учествуваат голем број македонски кик-боксери.

Нашата држава ќе ја претставува 191 натпреварувач, а покрај нив, во експедицијата се уште 31 тренер и 5 судии. Вкупно ќе настапат 472 учесника со 506 влезови на кик-боксери од Балканот.

Покрај Македонија, ќе учествуваат уште: Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Словенија, Бугарија и Молдавија.