Шокантна исповед на легендарната ракометарка: Убиј ме, јас не сакам да живеам вака!

На поранешната ракометарка и една од најдобрите на сите времиња, Светлана Китиќ, животот и бил пекол.

Таа откри детали од својот приватен живот со кои ги фрапираше сите. Откако му кажала на својот поранешен сопруг дека повеќе не сака да живее со него, заминала од домот и била подготвена да си го одземе животот - само да не се врати кај него.

Жената пред сè мора да биде финансиски самостојна во споредба на својот сопруг. Многу од овие жени немаат работа, се немаат ниту школувано. Јас апстинирам од ракомет уште од шеснаесетгодишна возраст и никогаш не сум зависела од никого. Сепак, понекогаш ве привлекуваат други работи како што се деца, или патријархално воспитување и желбата да го спасите вашето семејство. Во еден момент со мојот сопруг, насилникот, дојдов до тој степен што му реков: „Убиј ме затоа што вака не сакам да живеам“ - ја шокираше јавноста со нејзината исповед Китиќ.