Со денешната победа над Еурофарм работник со 36-29, Вардар ја освои титулата по 13. пат во самостојна Македонија, но можеби последен за овој состав. Ако не се остварат плановите за спас, тогаш овие момци, кои денеска го кренаа пехарот имаа последна средба со него.