Смолов ја запроси малолетната внука на поранешниот руски претседател (ФОТО)  

Фудбалскиот репрезентативец на Русија и член на Локомотив од Москва, Фјодор Смолов, ќе застане на лудиот камен, а неговата избраничка има само 17 години.

Негова сопруга ќе биде Марија Јумашева, која е внука на поранешниот претседател на Русија, Борис Елцин. Инаку, Смолов од неа е постар дури 12 години, а свадбата ќе се одржи наредната година кога Марија ќе стане полнолетна.

Смолов претходно беше во врска со атрактивната водителка Викторија Лопаријева.