Русите се луди: Играат кошарка и се борат во исто време (ВИДЕО)

Нов спорт е измислен во Русија, а станува збор за „Батирбол“ кој се игра во ринг, а целта е да се постигнат што е можно повеќе поени додека останатите кошаркари се борат, но без посериозни удари.

Овој спорт се игра во повеќе категории, односно како во стандарната кошарка, но и во конкуренција три на три.