Лудило: Фудбалерки на Рад како хулиганки претепале колешка од Пожаревац!

Тотално лудило е во Србија дури и на женскиот фудбал, па денеска главна вест е како две фудбалерки на Рад дошле на меч на кој не ни играле, со една намера, како најголеми хулиганки да претепаат колешка која игра за Пожаревац.

Фудбалерките на белградски Рад, Невена Марковиќ и Александра Убовиќ дошле на Ада Циганлија, каде Пожаревац играл со Земун во женската лига, само со една цел да ѝ одржат лекција на Софија Илиќ, откако цела недела на социјални мрежи „воделе војна“ и се препукувале.

Сѐ почнало неодамна на мечот на Рад и Пожаревац, па продолжило со пцовки, навреди, закани и најава за брза разрешница која се случила денеска.

„Со другарка стоевме и разговаравме покрај оградата, после што три лица се појавија и добив удар во глава. Збеснав, тргнав по нив, но ме спречија претседателот и останатите“, рекла Илиќ.

Според најавите ФСС веќе ги суспендирала на неодредено време фудбалерките на Рад, но допрва тие ќе треба да дадат свои искази.