Криминалци со маски на Мохамед Салах сакале да ограбат продавница во Египет (ФОТО)

Египетската полиција уапси четири лица кои сакале да ограбат продавница во предградие на Каиро, а лицата ги покриле со маски од најпопуларниот фудбалер во земјата Мохамед Салах. 

Криминалците откако влегле во продавницата вооружени, брзо била повикана полицијата. Иако се обиделе да избегаат, безбедносните сили успеале да ги фатат и веднаш да ги уапсат. Тие планирале неколку грабежи низ Каиро, но биле фатени на првата станица.