Германија со четири НБА-кошаркари ќе ја нападне титулата на ОИ во Париз

Кошаркарскиот сојуз на Германија го објави списокот од 16 кошаркари кои се повикани на подготовките за репрезентацијата пред Олимписките игри (ОИ) во Париз.

На списокот се наоѓаат четири играчи од НБА-лигата, и тоа се Денис Шрудер, Даниел Тајс, Фрцнц и Мориц Вагнер.