Луди одговори во српски квиз: Карл-Ентони Куриџа, Роко Лени Коло, Марко Јагодиќ Укиќ (ВИДЕО)

Најпопуларниот српски квиз „Слагалица“, кој има своја публика и во нашата држава, во вчерашната епизода донесе комична ситуација, која предизвика смеење кај спортските вљубеници, пред се кај тие со одлично познавање на кошаркарските прилики.

Во играта „спојници“ натпреварувачите требаа да ги спојат кошаркарите со три збора во името и презимето, меѓу кои имаше играчи од Србија, Хрватска, САД... Насмевките дојдоа поради фактот што двете натпреварувачки очигледно имаа слабо познавање од кошаркарскиот спорт, па правеа смешни комбинации.

Па така беа „измислени“ кошаркари како Карл-Ентони Куриџа, Роко Лени Коло и Марко Јагодиќ Укиќ.