Торцида пустошела по Гимараеш како казнена експедиција! (ВИДЕО)

Околу 150 од навивачите на Хајдук синоќа пристигнале во Гимараеш, како поддршка за нивниот миленик за вечерашниот реванш (18 ч.) од квалификациите за Конверенциската лига и се погрижиле нивното присуство да остане забележано.

Со маскирани лица и облечени во црно, стигнале на плоштадот, во стариот дел на Гимараеш и почнале да фрлаат факели, шишиња, столчиња и маси од локалите кои ќе ги пресретнеле.

На едно од видеата, кое го пренесил и локалната телевизија, се гледа како луѓето седнати во едек локал стануваат и бегаат како да виделе армија, а Торцида маршира и пустоши како казнена експедиција. Хајдук има добри шанси да го мине Гимараеш, бидејќи славеше со 3-1 во Сплит, во првата рунда.