Парма има свој Бекам – талент од пола терен мајсторски даде гол (ВИДЕО)

Се вика Салваторе Рибаудо, има само 16 години и е дел од младинските екипи на Парма. Против врсниците од Сампдорија даде страшен гол „а ла Бекам“ - од пола терен. На „енио Традини“ се надеваат дека Рибаудо со фантастичната левица ќе биде барем половона од англиската легенда, кој на млади години со сличен гол од пола терен најави дека е идна ѕвезда на европскиот и светски фудбал.