Бекер ќе го тренира Руне и следната сезона!

Холгер Руне и Борис Бекер ќе ја продолжат соработката и следната сезона, откако во изминатиот период имаа одличен однос.

Потврда за нивната соработка пристигна и од мајката на Руне, која кажа дека е среќна што поранешниот тренисер ќе работи со син ѝ.

„Се радуваме што ќе продолжат со работа во 2024 година. Воодушевена сум што конечно пронајдовме некој кој го прави среќен Холгер и му овозможува да се развие на вистински начин“, кажа мајката на данскиот тенисер.