Ужас во Турција: Затрупани над 30 спортисти по силниот земјотрес

Спасувачките служби сè уште се во потрага по исчезнатите лица по страшните земјотреси кои ја погодија Турција во текот на вчерашниот ден.

По земјотресот се урнала и една зграда во која биле дури 30 спортисти од борачкиот сојуз на Турција, а засега само осум борци се спасени.

По останатите во мометнов се трага и се очекуваат повеќе детали наскоро.