Италија ќе биде домаќин на две трки на различни патеки во Ф1?

Новата сезона во Формула е ќе почне во Австрија, каде што ќе се возат две трки, од која првата е закажана за 5 јули. Освен во Австрија, ќе се возат трки и во Германија, а најверојатно две ќе има и во Италија.

Германските медиуми објавија дека Италија ќе биде домаќин на две Ф1 трки на две различни патеки.

Трката на Монца ќе се вози на 6 септември, а една недела подоцна, односно на 13 септември трка ќе има и на „Муџело“