Хамилтон: Ниту на моите родители не им кажав дека ќе потпишам за Ферари

Возачот на Мерцедес, Луис Хамилтон кажа дека ниту неговите родители не биле известени за планот да потпише договор со Ферари.

Хамилтон неодамна објави дека на крајот на годината се сели во Ферари, иако многумина очекуваа кариерата да ја заврши во Мерцедес.

„Со никого не разговарав. Не им кажав ниту на моите родители дека ќе потпишам за Ферари. Никој не знаеше, затоа што сакав да го направам тоа без ничие влијание. Чувствував дека морам да го направам тоа што е најдобро за мене“, кажа Хамилтон.