Мартин Делев е шампион на првото издание на TWINGO CUP 2019, откако денеска сезоната заврши со двете трки во Серес, Грција.

На првата трка триумфираше Слободан Трајковски, пред Делев и Давид Малинковски, кој пак на втората трка се искачи на највисокото место на подиумот. Во втората трка на втор финишираше Трајковски, додека на подиумот имаше место и за Иван Стефановски.

Делев заслужено дојде до шампионскиот трофеј откако сезонава триумфираше на дури четири трки од вкупно седумте. Премиерната сезона во TWINGO CUP мина одлично, а Македонија покажа дека има фантастични натпреварувачи.

РЕЗУЛТАТИ ПРВА ТРКА СЕРЕС
1. Слободан Трајковски              29:24,297 минути
2. Мартин Делев                          29:26,248
3. Давид Малинковски                29:27,248
4. Иван Стефановски                  29:31,792
5. Емил Нацка                              29:32,174
6. Владимир Тренески                 29:33,864
7. Ангелче Стојковски                  31:00,153
8. Ненад Костовски                      31:01,689

РЕЗУЛТАТИ ВТОРА ТРКА СЕРЕС
1. Давид Малинковски                28:40,138 минути
2. Слободан Трајковски              28:45,495
3. Иван Стефановски                  28:47,096
4. Мартин Делев                          28:50,992
5. Владимир Тренески                28:54,347
6. Емил Нацка                             29:25,222
7. Ненад Костовски                     30:26, 741

*Ангелче Стојковски не стартуваше

ГЕНЕРАЛЕН ПЛАСМАН (КОНЕЧЕН)
1. Мартин Делев                        58 бодови
2. Давид Малинковски               50
3. Слободан Трајковски             47
4. Емил Нацка                            38          
5. Иван Стефановски                 20
6. Ангелче Стојковски                 15
7. Владимир Тренески                11
8. Ненад Костовски                     10
9. Томислав Трајковски                8
10. Сашо Кочевски                       5
11. Никола Тоневски                     2