Селекторот Смилковски го скрати списокот на кошаркари за младинскиот Евробаскет

Селекторот Боро Смилковски на шест дена пред почетокот на подготовките го објави скратениот список на играчи кои ќе конкурираат за настап на Европското првенство.

Од првичниот список отпаднаа шестмина кошаркари, а до завршувањето на подготовките ќе отпаднат уште шестмина. На Европското првенство ќе заминеме со 12 кошаркари.

Подготовките почнуваат на 10-ти јуни, додека шампионатот се игра од 13-ти до 21-јули во Полска.

СПИСОК НА КОШАРКАРИ

Андреј Шошкиќ – Работнички

Михаил Стојанов – ТФТ Mozzart

Ненад Јовановиќ – Roseto Basket

Рубин Стефанов – Pescara Basket

Алек Петкоски – Феникс 2010

Петар Бошалески – Работнички

Лука Димитриевски – МКК Куманово

Бојан Стојановски – МЗТ Уни Банка

Ангел Кечовски – Ангели

Гојчо Стевковски – МЗТ Скопје Аеродром

Петар Башоски – Blanca de Castilla

Григориј Јакимовски – Next Step Rapallo

Никола Бојчев – Еуро Никел 2005

Павел Иванов – Кожув

Тома Стојаноски – Гостивар

Виктор Стојковски – Навико Академија ФМП

Метин Саити – Работнички

Теодор Симиќ – Igokea