Стоилов: Срам да ни е на сите, за мене секогаш ќе биде Македонија! (ФОТО)

Стојанче Стоилов денеска блескаше во дресот на Македонија во победата против Јапонија на стартот на Светското ракометно првенство. Со шесте голови од исто толку обиди беше прогласен за играч на натпреварот. 

Пикерот на Македонија по натпреварот на својот „Фејсбук“-профил не ја коментираше победата над Јапонија, туку се осврна на политичките случувања во нашата држава. Денеска во Собранието беше донесена одлука за промена на Уставот, односно промена на името од Репулбика Македонија во Северна Македонија.

Еве што Стоилов мисли за актуелниот случувања во Македонија.