Не им е лесно на навивачките од Северна Кореја, една грешка и правец в затвор! (ВИДЕО)

Армијата од 230 убавици со нивните посебни кореографии и нивниот шарм водат битка за која никој не обврнува внимание, а додуша и ретко кој знае за оваа мрачна тајна.

Додека очите се вперени кон Зимските олимписки игри (ЗОИ), некои од новинарите разговараа со овие навивачки на Северна Кореја и дознаа шокантни информации.

Имено, 21 член на навивачкиот состав на Северна Кореја биле испратен во Инчеон за Азиските атлетски првенства, а потоа биле испратени во затворски камп во 2006 година поради кршење на ветувањето да не зборуваат за тоа што го виделе на спротивната страна на границата.

Навивачките сега биле избрани според нивниот изглед и од фамилии, кои го поддржуваат овој контроверзен режим на нивната држава.

Ким Јонг Ун е првиот член на владетелското семејство на Северна Кореја, кој ја посетил Јужна Кореја од крајот на корејската војна во 1953. година.