Гордоста на градот: Јокиќ доби огромен графит во Сомбор (ФОТО)

Никола Јокиќ е еден од најголемите спортски амбасадори на Србија, центарот игра маестрално во НБА лигата и со тоа на вистински начин ја претставува својата земја но и градот од каде потекнува - Сомбор. Поради тоа сограѓаните на Јокиќ решија да му се оддолжат со еден голем графит во неговиот град.

Во градот кој се наоѓа на северот од Србија биле родени многу познати уметници но и спортисти. Сепак најголемата слава „сомборци“ ја доживуваат откако Јокиќ заигра во НБА лигата. Затоа во негова чест во училиштето каде Јокиќ учел беше направен огромен графит, погледнете.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grafit u Somboru.

A post shared by Dnevna doza košarke ✪ (@dnevna_doza_kosarke) on