АКК Примо во соработка со Град Скопје, Агенцијата за млади и спорт и Автомобилистичката федерација на Македонија ја организираше авто трката „Скопје 2018“.

На трката која се возеше пред Македонската радио телевизија (МРТ) и Скопскиот саем настапија 35 домашни и 10 странски натпреварувачи, а ги имаме и победниците во посебните Дивизии.

Дивизија 1 резултати:

1. Ристо Вуков – АМК Бип Бип Рејсинг – 30:40.878
2. ФИлип Василевски – АКК Никола Карев – 31:09.309
3. Георгиј Наков – АКК Никола Карев – 31:09.681
4. Александар Георгиевски – АКК Примо АВЈ 31:49.833
5. Мартин Делев – Кастом Кар РТ – 32:02.197
6. Никола Попевски – АКК Никола Карев – 29:10.001

Дивизија 2 резултати:

Е1-2000

1. Бојан Петрушевски – АКК Автоклиника – 30:35.433
2. Дејан Георгиевски – АКК Примо АВЈ – 30:43.302
3. Марко Мишевски – АКК Никола Карев – 31:54.704
4. Алекандар Ѓорќевиќ – ПСС – 30:40.456 (еден круг задоцнување)
5. Александар Ангеловски – АКК Никола Карев – 32:836 (еден круг задоцнување)
6. Југослав Милошевски – АКК Никола Карев – 30:51.607 (два круга задоцнување)

Н-1400

1. Марио Велковски – Кастом Кар РТ – 32:05.482

Дивизија 3 резултати:

Е1-2000

1. Ненислав Петковиќ – АКК Никола Карев – 30:42.967
2. Даниел Симиќ – АКК Никола Карев – 30:43.187
3. Миле Тодоров – АКК Никола Карев – 33:11.002
4. Мартин Костовски – Кастом Кар РТ – 31:05.778 (еден круг задоцнување)

Е1-1600

1. Орхан Амет – АКК Автоклиника – 30:39.542
2. Благоја Димитровски – АКК Автоклиника – 31:21.095
3. Перо Георгиевски – Кастом Кар РТ – 31:23.095
4. Христаки Давитковски – АКК Примо АВЈ – 31:32.726 (еден круг задоцнување)
5. Кристијан Блажевски – АКК Примо АВЈ – 31:35.877 (еден круг задоцнување)