Хамилтон казнет непосредно пред почетокот на трката во Австрија

Првата голема драма во Формула 1 само што започна, со трката за Големата награда на Австрија, а непосредно пред почетокот Луис Хамилтон беше казнет со три позиции.

Имено, за време на квалификациите, Хамилтон не успори и покрај жолтите знамиња во квалификациите, па затоа стартуваше од петтата позиција.