Божиќно чудо: Сите мислеа дека е готова, а таа пак се качи на мотор

Кристина Витхулкас (23) пред три месеци на страда на тренинг со својот крос-мотор, по што скрши ребра, и пукна слезината, имаше напукнувања на белите дробови, скршен рбет... Но, по три месеци за овоб Божиќ се случи чудо, па таа повторно седна на мотор.

Витхулкас е актобатка со крос-мотор, која има преку стотина акробации, но со една погрешна проценка остана парализирана. Австралијката која вози мотор во слободен стил пред три месеци лошо го проценила падот на рампата, па во таа рамка удри со сета сила и падна на земја.

Заврши во болница со повреди опасни по живот. Многумина прогнозираа најцрно сценарио, а речиси никој не верувал дека ќе се случи чудо, за таа повторно да седне на мотор. Лекарите успеале да ја спасат, но таа останала парализирана и пред овој Божиќ, сега повторно седна на моторот. А, сите останале во чудо, како е можно тоа по само три месеци.

„Беше малку страшно, ама во исто време и сјајно. Раните се залечија, јас повеќе нема да можам да одам, ама најважно е дека се чувствувам старата јас. Покрај себе го имам Џејмс (вереникот – н.з.), му верувам до небо, ама не беше лесно со него да седнам пак на мотор. Сепак се препуштив на доживувањето и почувствував некакво олеснување и среќа. Беше фантастично да го чујам звукот, да го почувствувам ветерот во лице и коса. И побрз е од мојата инвалидска количка. Јас постојано лекарите ги прашував кој најбрзо закрепнал и седнал на мотор и испадна дека тоја сум јас“, вели Кристина.

View this post on Instagram

Didn’t ever imagine writing a post at the 11 week mark about getting back on a motorbike 😅 but here I am chuffed because as scary as it was it was amazing 🙌🏼😍 I told @wildy93 I wanted to hop on for a quick joy ride yesterday (nothing serious as I still have months to go before I’m OK’d for high intensity sports/activities) but when I was out there today James asked if I was ready and to be honest I wasn’t I had changed my mind. Something that most of you will never understand and I hope none of you ever have to but having to completely rely and trust someone else thats not going to indanger you or harm you is so much harder to do when you have no legs to save you from hitting the ground even though I love and trust James and he would never put me in a situation i wasn’t safe, it’s just hard for me and my fear kicked in. 23 lucky and thankful years I’ve had these legs and it’s so hard to get used to not using them especially now to save myself from falling... point I was trying to state was -set your life on fire and seek those you fan your flame 🔥- I surround myself with people who believe in me and want to see me grow even when I start to doubt myself. Once you cross the point of fear and take that leap you’re instantly feeling enjoyment & growth and why wouldn’t you want to feel that? 🥰 so thank you babe for my test ride cannot wait till the day I can ride it myself along side you 😘🤘🏼🎥waaap @jessbraaap 😅🤘🏼

A post shared by 🅒🅗🅡🅘🅢🅣🅘🅝🅐☠ (@christina_vithoulkas) on