Туран се јави по шпекулациите дека претепал пејач во ноќен клуб

Арда Туран, кој е на позајмица во Башакшехир од Барселона, ги отфрли шпекулациите дека на познат пејач му го скршил носот и потоа го заминал во пиштол во неговата болница.

Турските медиуми денеска пишуваа дека Туран почнал тепачка во еден ноќен клуб, поради жената на пејачот.

Наводно, турскиот пејач ѝ кажал на жена му да замине дома, за да може тие двајца да се пресметаат, а тоа завршило со скршен нос не пејачот.

Туран потоа заминал во болница со пиштол и му кажал на пејачот дека не знаел дека тоа било негова жена, а конечно се јави и фудбалерот со неговата страна од приказната

„Сакам да дадам изјава по шпекулациите на медиумите. Имаше нешто каде што бев со моите пријатели, но тоа не е поради честа како што пишуваше во медиумите“, кажа Туран.